Translate

lauantai 2. elokuuta 2014

Sydän muutti totuttua käytöstään

Jo pidemmän aikaa, siis monia kuukausia sydän on mennyt sillä samalla tavalla. Kymmeniä päivittäisiä lisälyöntejä, ihan muutamia kohtauksia silloin tällöin, että kaikki on mennyt vähän sekaisin ja on pitänyt ottaa sydäntä rauhoittavaa. Mutta eilen se sitten tapahtui, kesken työpäivän tuli juuri voinakkaampia lisälyöntejä, vatsa sekaisin ja alkoi heikotus. Otin rauhoittavaa ja yritin sinnitellä työpäivän päätökseen. Mutta kuinka ollakkaan nyt lisälyöntejä on lähes koko ajan, pieniä sellaisia, niin etteivät ne tule edes verenpainemittarin rytmihäiriörekisteriin? Mutta niitä tuntuu siis koko ajan!?   Tämä ei siis saa olla totta, oli. Jo tottunut elämään niiden muutaman kymmenen kanssa ja nyt .... En tiedä mitä tehdä, itkeä vai nauraa .... No ei ainakaan sitä viimeistä. Tiedän jo etukäteen mitä lääkäri sanoisi, nämä ovat ihan hyvälaatuisia, joten ei ole hyötyä lääkäristäkään.

Sitä vaan mietin, että miksi juuri nyt se muuttui? Mitään sen erityisempää en ole tehnyt enkä usko helteidenkään vaikuttavan, koska olen asunut kuumemmassakin paikassa eikä helteiden aikaan tapahtnut mitään sen enempää. Mistä minua rangaistaan?  En jaksamtaas sitä koko ruljanssia läpi, ensin terveyskeskuslääkäriin, joka ei tiedä mitään, kirjoittaa vaan ehkä sen lähetteen sydänlääkärille, sinne odotetaan useita kuukausia, ehkä n. Puoli vuotta ja mitä sitten... Tilanne saattaa olla jo ihan toinen. Tämä on juuri sen pienempien paikkakuntien vitsaus, menee äärettömän pitkä aika kunnes pääset erikoislääkärille. Varmaan joku miettii, no mikset muuta suurempaan paikkaan, mutta sekään ei ole itsestäänselvyys, koska siihen taas vaikuttavat monet muut asiat, en minä yksin.

Katsotaan mitä tästä tulee, ihmetyttää vaan yht äkkinen muutos huonompaan suuntaan?????

Tseppiä kaikille jotka kärsitte näistä, ei ole herkkua :(

8 kommenttia:

Tapio kirjoitti...

Tsemppiä sinullekkin! En ole löytänyt hyvää selitystä rytmihäiriöille ja eteisvärinöille vaikka kuinka olen miettinyt. Sitä yrittää elää terveellisesti ja liikkua kohtuullisesti mutta sitten vaan yhtäkkiä rinnassa tuntuu oudolta. Toivon että sinulla helpottaisi vaivat, minulla helteet vaikuttivat selvästi, ja huomasin että mitä teenkin, on pidettävä kunnon taukoja.

Ann'S kirjoitti...

Hei Tapio :) Kiitos sinulle, tsemppiä tarvitaan me kaikki joilla tämä ikävä vaiva kiusaa. Yritän olla ajattelematta liikaa asiaa, mutta ei voi mitään, silloin kun sydän alkaa mennä omia menojaan ja olo tuntuu heikolle, ajatukset katkeaa ja mieliala menee maton alle. Harmittaa, miksi elämän pitää olla tällaista, että siitä ei voi nauttia, niin kuin muutkin. Ajatukset pyörivät yhden ja saman asian ympärillä, sydämen. Elin, joka on meille tärkein, ei anna hetken rauhaa. Alan olla väsynyt tähän jokapäiväiseen itsensä kuunteluun ja huonoon oloon. Taas tänä aamuna piti heti herättyä ottaa rauhoittava, jotta sydän ei pomppisi niin paljoa. Ne ei olleet mitään pieniä muljahduksia vaan kunnon sydän kurkkuun-pomppuja. En tiedä, mikä neuvoksi?

Unknown kirjoitti...

Hei vaan kaikille.. Täällä taas. Minulla meni jo pidempään taas ihan kohtuu hyvin ,eli joitakin lisäreitä päivässä. Nyt iski pienehkö flunssa ja nyt rytkytys on häiritsevää. Masentaa ja tekis mieli vaan maata sängyssä ja odottaa noutajaa. :/ olipas ikävästi kirjoitettu. Kai tää taas tästä, lääkäriin on tämän vaivan suhteen aika turha mennä. ( viim uä 3014/01).

Unknown kirjoitti...

Täällä muuten helteet lisäsi lisälyöntejä. En muista aikaisemmin helteen vaikuttaneen erityisemmin mutta tänä kesänä niin kyllä kävi. Mahtoiko olla nestevajauksen aiheuttamaa??

Ann'S kirjoitti...

Kiitos sinulle anonyymi kirjoituksesta. Sinulla onkin alkanut todella nuorena nämä ongelmat :(
En ollut lainkaan kuullut tuosta leikkauksesta ja todella hyvä kun kerroit siitä, julkaisen sen ihan tuossa blogin etusivulla. Todella mielenkiintoinen juttu. Oletko itse jutellut lääkärin kanssa, olisiko tuosta omalla kohdallasi apua. Näin sitä tietoa tulee ympäriinsä, se juuri onkin tämän blogin tarkoitus että kerrotaan ja vaihdetaan tietoa keskenämme. En ole koskaan kenenkään lääkärin kuullut tuosta toimenpiteestö puhuvan. Tervetuloa seuraamaan blogia, viime aikoina olen kirjoittanut vähän harvemmin, mutta se ei tarkoita sitä, että tämä ei olisi tärkeää.

Ann'S kirjoitti...

Hei Tiina, tosiaan nestevajaus voi olla myös syynä, itsekkään en varmasti muistanut juoda tarpeeksi. Omalla kohdalla on vaikea sanoa, mistä ne lisärit tulee, kun niitä tulee ihan miten vaan, heti levättyä pitkien yöunien jälkeen, tai ihan istuessa. Tehdessä mitä tahansa. Minua on alkanut myös hieman masentamaan tämä olotila taas, koska ei näy mitään keinoa, että tämä loppuisi :(
Luitko tuon mielenkiintoisen tähystysleikkausoperaation? Sitä vaan ei varmaankaan ihan kaikille tarjota.
Tsemppiä sinulle Tiina :)

Unknown kirjoitti...

Hei.. Eli tilanne on täällä aivan samanlainen. Niitä tulee aikaa ja paikkaa katsomatta. Tänäänkin epämääräinen rytkyminen alkoi heti aamulla. Tämän hetkinen uä on vielä niin tuore ,että epäilisin pääsyäni tuohon toimenpiteeseen. Ja toisaalta niihin sisältyy aina riski. Olisin aivan hermoraunio odottaessani tuollaista :) taidan silti olla jo ihan näistä lisäreistäkin. Ihanaa ,että tämä blogi on olemassa ,tänne voi tulla lueskelemaan kun oma fiilis on huono. Tietää ,ettei ole vaivansa kanssa yksin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Olen kirjoittanut joskus viime keväällä tänne, mutta en muista nimimerkkiäni. Minulla siis myös runsaasti lisälyöntejä, tutkimuksia tehty jos jotain, eikä koskaan mitään oikeita kohtauksia saatu nauhalle. Lisäksi siis tiheälyöntisyyttä toisinaan. Minulla alkoi helteiden aikoihin paha jakso, heräsin yölläkin kauheisiin sarjoihi. RAuhoittavaa ja propralia oli pakko napsia, vaikka verenpaineet huiteli jossain 90/60 luvuissa. (siis jo ilman propralia, välillä oli 80/50)

Nyt sain lähetteen holteriin ja rytmikardiologille. Olen skeptinen tämänkään onnistumisen suhteen.... Ikinä ne pahat jutu eivät tule nauhoituksen aikana.

Tsemppiä kaikille! Ei ole helppoa elää näiden kanssa, luulosairaaksi leimattuna.

TErkuin
Aiemminkin kirjoitellut perheenäiti